Nicolette: Drawing change

Waarom visueel werken werkt

 

Als mensen visueel werken hebben ze betere ideeen, nemen ze betere beslissingen en zijn ze gemotiveerder om resultaten te behalen. (Dan Roam)

 

Als illustrator visualiseer ik informatie en geef betekenis aan andermans ideeën. Mijn missie is:

Communicatie verbeteren door het verbeelden van complexe informatie en processen.

 

Ik maak veranderprocessen zichtbaar in tekeningen, later evt uitgewerkt als kunstwerk voor in het bedrijf. Dat zorgt voor een zichtbare missie en visie die blijft hangen!.

 

Ik werk daarbij regelmatig samen met andere trainers, waarbij mijn visualisatie het proces verheldert, onderliggende vragen naar boven haalt, en de inzichten blijvend verankert.

Een tekening is het zichtbare begin van effectieve verandering.



Referenties

Achtergrond


Gemeente Groningen: 

"In april dit jaar hebben we met het gemeentelijk gebiedsteam Zuid een  dag bij elkaar gezeten om een start te maken met het (concept)-programma voor 2016. We zochten hierbij naar een vorm wat uiteindelijk een  kort-maar-krachtig en inzichtelijk resultaat zou opleveren, waar we gedurende het jaar gemakkelijk op zouden kunnen teruggrijpen. Geen lange  'ambtelijke' nota's dus.. Hiervoor hebben we Nicolette gevraagd aan te  schuiven en na een dag mee-tekenen en af en toe kritische vragen stellen,  lag er aan het eind van de dag  een prachtig visueel verslag;  later omgevormd tot een programma boekje met korte teksten en veel  beeld/tekeningen. Als gebiedsteam gebruiken we dit als een soort  spoorboekje door het jaar heen, handig, helder en en gebruiksvriendelijk,  een aanrader dus!" ~Bernadette Snellers

2017 - Master of Science in Creativity and Change Leadership, SUNY, New York.
2016 - Gecertificeerd Foursight-trainer;
2015 - Gecertificeerd docent BDB, BKE;
2014 - Gecertificeerd Scrum Master;
2014 - nu: Docent Design Thinking & Creativity, Hanzehogeschool, Groningen

1991 - nu: Ondernemer: Visuele communicatie, Amsterdam/Groningen;

1985 - 1991 Kunstacademie Minerva, ontwerp en illustratie, dipl. Cum Laude;



Studio:  Het Paleis, Langestraat 148, 9712 MH Groningen,      The Netherlands.      T   +31 6 12327055       e-mail:  nicwever@icloud.com