Nicolette: Drawing change

"Part of the Solution"; Commissioned Mission Artwork for GasTerra, 2013.

Waarom visueel werken werkt

Als mensen visueel werken hebben ze betere ideeen, nemen ze betere beslissingen en zijn ze gemotiveerder om resultaten te behalen.

 

Ik maak veranderprocessen zichtbaar in een tastbare tekening, evt uitgewerkt als kunstwerk voor in het bedrijf. Dat zorgt voor een zichtbare missie en visie.

 

Ik werk daarbij regelmatig samen met andere trainers, waarbij mijn visualisatie het proces verheldert, onderliggende vragen naar boven haalt, en de inzichten blijvend verankert. Een tastbaar resultaat geeft betekenis en dat is het begin van effectieve verandering.
Tijdens mijn masteropleiding Creativity and Change Leadership heb ik wetenschappelijk bewijs gevonden dat visuals de katalysator zijn voor verandering. Die kennis ondersteunt mijn missie: Communicatie verbeteren door het visueel vastleggen van veranderprocessen.Referenties

wat klanten zeggen


Gemeente Groningen: 

"In april dit jaar hebben we met het gemeentelijk gebiedsteam Zuid een  dag bij elkaar gezeten om een start te maken met het (concept)-programma voor 2016. We zochten hierbij naar een vorm wat uiteindelijk een  kort-maar-krachtig en inzichtelijk resultaat zou opleveren, waar we gedurende het jaar gemakkelijk op zouden kunnen teruggrijpen. Geen lange  'ambtelijke' nota's dus.. Hiervoor hebben we Nicolette gevraagd aan te  schuiven en na een dag mee-tekenen en af en toe kritische vragen stellen,  lag er aan het eind van de dag  een prachtig visueel verslag;  later omgevormd tot een programma boekje met korte teksten en veel  beeld/tekeningen. Als gebiedsteam gebruiken we dit als een soort  spoorboekje door het jaar heen, handig, helder en en gebruiksvriendelijk,  een aanrader dus!" ~Bernadette Snellers


Joke Ter Laak-Poot: Researcher TU Delft: "Nicolette is an excellent professional designer. She has that sharp eye, ear and mind to help 'the client' to formulate the right questions in  order to solve a  creative problem.  In fact, you are not 'her client',  but her partner in the creative process."


AKZO Paint:

"Begin dit jaar ging je voor ons aan de slag met het illustreren van het jaarthema van AKZO Nobel.
 Doorheen het jaar hebben heeft jouw illustratie ons geholpen om intern gestructureerd te communiceren. Deze visuele mooie houvast wensen we ook in 2019 aan te houden".

~ Cindy Roelants, internal communications manager AKZO


Gerard Krook, HRM manager:

"Nicolette heeft voor onze kandidaten uit de Noorderbaanbattle een mooi visueel verslag gemaakt van hun (elevator)pitches.
De  workshop was inspirerend en vernieuwend. Een mooie combinatie van haar  scherpe vragen, haar analyses en het visueel maken van het verhaal.
Nadat we de foto's, van de in beeld gebrachte pitches, hadden ontvangen zag ik gelijk de kandidaten weer hun verhaal houden en wist wat ze verteld  hadden!"


Opleidingen

2017 - Master of Science in Creativity and Change Leadership, SUNY, New York.
2016 - Gecertificeerde Foursight-trainer;
2015 - Gecertificeerde docent BDB, BKE;
2014 - Gecertificeerde Scrum Master;
2014 - nu Docent Design Thinking & Creativity, Hanzehogeschool, Groningen
2010 - 2017 - docent Argentijnse tango;
1994 - 2004 vert. door
agentschap Agence Claire Prebois, Parijs;1992 - heden - extern deskundige div. kunstacademies;

1991 - 2007 vert. door agentschap Art Associates (de Reps), Amsterdam;

 

1991 - heden ZP'er: Visuele communicatie, Amsterdam/Groningen;

1985 - 1991 Kunstacademie Minerva, ontwerp en illustratie, dipl. Cum Laude;
1982 - 1985 HAVO, dipl. Maartenscollege, Haren;
1972 - 1982 Vrije School, Den Haag.Studio:  Het Paleis, Langestraat 148, 9712 MH Groningen,      The Netherlands.      T   +31 6 12327055       e-mail:  nicwever@icloud.com