Visueel denken, werken en leren: Show don't Tell!

Praatplaten tijdens meetings

 

Teamdag

Als ijsbreker voor een teamdag geef ik alle mensen de kans om zich voor te stellen en teken ik met houtskool op papier met hun verhaal mee. Daarna vraag ik de collega's om een paar opvallende eigenschappen te noemen. Ook die teken ik erbij. Dat zorgt vaak voor hilariteit en breekt het ijs.

En zo ontstaat een portret van betekenis dat langer blijft hangen!

 

Gaan jullie aan de slag met verandering ? Of wil je een workshop organiseren om de creatieve mindset bij je mensen meer aandacht te geven? 

De sessie wordt samen met jullie ontworpen aan de hand van de vraag.

 

Of ben je trainer/facilitator en wil je samen met mij een sessie begeleiden? Neem dan gerust contact op voor overleg.

In het portfolio zie je meer voorbeelden.

 


Communiceren met tekst én beeld

 

Visualiseren is een middel om beter te begrijpen, te onthouden, verbanden te leggen, en te communiceren.

De combinatie van korte teksten en een eenvoudig beeld, levert een betere communicatie op van 89%. (Horn, 2003)

 

Wil je

- een jaarplan laten visualiseren,

- poster laten maken van de hightlights van een lijvig document

- een powerpoint presentatie verhelderen,

- een visuele actielijst in beeld laten brengen?

 

 

Of wil je visuals gebruiken, maar weet je niet hoe dat in jouw geval het beste werkt? Stuur even een mail , dan kijken we naar de mogelijkheden.

 


Design thinking, creatief denken, prototyping

 

“We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them”.  Albert Einstein

 

In vrijwel elke werkomgeving roepen mensen geregeld: ‘Dit moet toch beter kunnen?’, ‘Hoe maken we voor onze klant echt het verschil?’, ‘Dit werkt niet, we hebben iets nieuws nodig.’

Waarom zou jij dat nieuwe idee niet kunnen bedenken? Wil je meebewegen met de veranderingen voor de toekomst, zowel in je werk als privé, dan heb je innovaties en dus het vermogen om anders te denken nodig.

Het goede nieuws is: iedereen is in staat om met een fantastisch idee te komen. 

Wil je met je team leren hoe je op een handige manier tot aansprekende oplossingen kunt komen voor allerlei vraagstukken? Boek dan de in-house workshop Creatief Denken (duur 3 uur). 

In mijn workshop laat ik je ervaren wat een creatieve mindset inhoudt, wat creatief denken kan blokkeren en krijg je handige tools en tips hoe jij jouw innovatiekracht juist kunt stimuleren. Je gaat naar huis met een setje skills en tools die je meteen al kunt inzetten tijdens je werk of thuis aan de keukentafel. Iedereen is welkom, geen voorkennis nodig.

Workshop iconen maken

 

In deze praktische workshop ga je leren om een eenvoudige set iconen te maken. Daarmee kun aan de slag om elk verhaal op een effectievere manier te communiceren. Ervaring niet nodig.

Workshops zijn te boeken in overleg ivm de huidige omstandigheden.Studio:  Het Paleis, Langestraat 148, 9712 MH Groningen,      The Netherlands.      T   +31 6 12327055       e-mail:  nicwever@icloud.com