Referenties

Deze referenties zijn met toestemming geplaatst.

Frans Scheepens, Directeur en facilitator Brain Fuel, Leeuwarden

 

" Nicolette is van huis uit illustrator voor bekende magazines.

Ook heeft ze een goed oog voor wat ik noem ‘missie en visie-werk’: zij kan door de losse onderdelen heen een goede overzicht bouwen van de kern van een sessie. Door haar achtergrond heeft ze een duidelijk eigen stijl.

Zij kan ook goed reflecteren op wat er in een groep gebeurt tijdens een sessie; dat voegt voor facilitatoren die dat kunnen hebben waarde toe; ze zorgt voor overzicht voor de deelnemers en kan groepsdynamiek subtiel aan de orde stellen. Ze is naast visualizer ook graphic facilitator; dus kan dus naast tekenen ook met de groep aan de slag."

Dr. M.K. Schuurman Opleidingsmanager HBO-ICT  Instituut voor Communicatie, Media en ITHanzehogeschool Groningen

 

"De opleiding HBO-ICT is op 22 februari 2018 gevisiteerd, een belangrijke dag voor HBO-ICT. Het MT wilde de dag met het visitatiepanel uitnodigend en interactief aftrappen met een praatplaat. Nicolette heeft daartoe in nauwe samenspraak met het opleidingsteam in een iteratief proces deze twee prachtige posters gemaakt. De beelden boden veel aanknopingspunten voor een goed en natuurlijk verlopend gesprek. Ook de ontwikkeling van de posters door Nicolette met het team had meerwaarde in de aanloop naar de visitatiedag. Het team kreeg steeds duidelijker waar de opleiding precies voor staat en hoe de toekomst er uit zou moeten zien."  

Cindy Roelants
internal communications manager AKZO

 

Jaarthema Missie en Visie AKZO Paint:

"Begin dit jaar ging je voor ons aan de slag met het illustreren van het jaarthema van AKZO Nobel. Doorheen het jaar hebben heeft jouw illustratie ons geholpen om intern gestructureerd te communiceren. Deze visuele mooie houvast wensen we ook in 2019 aan te houden".

Astrid Boogers, Opleidingsmanager Finance & Control | Instituut voor Financieel Economisch Management, Hanzehogeschool

 

"Nicolette heeft ons op zeer enthousiaste en deskundige wijze geholpen bij het visualiseren van ons verhaal in 4 aansprekende posters. Ook de tussenproducten en de sessies om input te leveren voor deze posters waren waardevol, omdat ze ons hielpen om ons verhaal nog duidelijker te krijgen. We konden de posters gedurende de accreditatie echt als leidraad gebruiken. Ook na deze dagen zijn de posters bruikbaar, omdat ze echt het verhaal van FEM vertellen."
Drs. Andrea Hut-Wagenaar

Directiesecretaris en programmanager Alpha College, Groningen

 

"Jeetje Nicolette, mag ik zeggen dat ik onder de indruk ben van het eerste resultaat!?!

Ik vind het heel knap hoe je èn zo goed de essentiële zaken uit de onderwijsvisie gefilterd hebt èn dat meteen ook zo aansprekend weet te verbeelden èn het geheel ook nog eens sterker maakt met die indeling en 4 kernvragen op het liggende model in de visualisatie."

Bernadette Snellers

Stadsdeelsecretaris Gebiedsteam Zuid at Gemeente Groningen

 

"In april dit jaar hebben we met het gemeentelijk gebiedsteam Zuid een dag bij elkaar gezeten om een start te maken met het (concept)programma voor komend jaar.

We zochten hierbij naar een vorm wat uiteindelijk een kort-maar-krachtig en inzichtelijk resultaat zou opleveren, waar we gedurende het jaar gemakkelijk op zouden kunnen teruggrijpen. Geen lange 'ambtelijke' nota's dus..

Hiervoor hebben we Nicolette gevraagd aan te schuiven. Na een dag mee-tekenen en af en toe kritische vragen stellen, lag er aan het eind van de dag een prachtig visueel verslag. Later uitgewerkt tot een programma boekje met korte teksten en veel beeld/tekeningen. Als gebiedsteam gebruiken we dit visueel programma als een soort spoorboekje door het jaar heen, handig, helder en gebruiksvriendelijk, een aanrader dus!"Studio:  Het Paleis, Langestraat 148, 9712 MH Groningen,      The Netherlands.      T   +31 6 12327055       e-mail:  nicwever@icloud.com