Visual Feedback


Het onzegbare zichtbaar maken

 

Visual feedback (visuele communicatie) is het vertalen van complexe informatie en processen naar een helder beeld. Ik werk ik sinds 25 jaar op het gebied van visuele communicatie en Design Thinking. Mijn doel is om het onzegbare zichtbaar te maken: het proces, de mensen en hun ideeën, de prioriteiten te verbeelden en de doelen tastbaar te maken.

Dat leidt tot een effectieve sessie die letterlijk blijft hangen, want onderzoek heeft aangetoond dat beelden werken als een katalysator voor verandering.

  •     Communiceren met beeld helpt ons de informatie effectiever te verwerken
  •      Verbeelding is een krachtige motor voor verandering, zowel persoonlijk als in teams.
  •      Beeldspraak ontsluit het onbewuste.
  •      Een mix van woorden en afbeeldingen verspreidt de communicatie-belasting.
  •      Visuele metaforen creëren een verbinding tussen verschillende ideeën.      


Zichtbaar resultaat

 

Ik breng je pitch in beeld met een vlotte schets, wat niet duidelijk is blijft leeg. Zo weet je precies waar jij je verhaal kan bijschaven. Desgewenst uitgewerkt in een one pager. Te gebruiken als marketing instrument of praatplaat. Zo weet je precies wat de hoofdlijn van je verhaal is en waar jij je verhaal kan bijschaven. Wil je een sterk verhaal?

Visuele introductie

 

Ik was aanwezig bij de Creativity Expert Exchange, in Buffalo, NY.  Daar maakte ik schetsen die ik uitwerkte in een slide voor Marci Segal, een trainer die presentaties geeft bij de United Nations. Haar reactie:  "One word Nicolette, because mostly I am speechless: F A B U L O U S !! I feel so proud to use this. Thank you from the bottom of my heart. Strong hug, Marci Segal"., okt 2017.

Visual power


Studio:  Het Paleis, Langestraat 148, 9712 MH Groningen,      The Netherlands.      T   +31 6 12327055       e-mail:  nicwever@icloud.com