Visual Feedback


Het onzegbare zichtbaar maken

 

"Nicolette is van huis uit illustrator voor bekende magazines. 

Ook heeft ze een goed oog voor wat ik noem ‘missie en visie-werk’: 

Zij kan door de losse onderdelen heen een goed overzicht bouwen van de kern van een sessie. Door haar achtergrond heeft ze een duidelijke eigen stijl.  Zij kan ook goed reflecteren op wat er in een groep gebeurt tijdens een sessie; dat voegt voor facilitatoren die dat kunnen hebben waarde toe; ze zorgt voor overzicht voor de deelnemers en kan groepsdynamiek subtiel aan de orde stellen. Ze is naast visualizer ook graphic facilitator; dus kan dus naast tekenen ook met de groep aan de slag."

Frans Scheepens, Brain Fuel. > meer referenties >

 


Visual feedback (visual notes) is het vertalen van complexe informatie en processen naar een helder beeld. Hard nodig in deze tijden van communicatie overload. 

Met Visual Feedback is mijn missie om het onzegbare zichtbaar te maken: het proces, de mensen en hun ideeën, dat doe ik door in gesprek de informatie te verbeelden en onderliggende drijfveren en creatieve mogelijkheden zichtbaar te maken.

Mijn motto luidt dan ook: Show don't tell.

Onderzoek toont aan dat communicatie en informatie voor 89% beter wordt onthouden als er gebruik maakt van beeld. Onze hersenen zijn voor beeld gemaakt..

Of het nu gaat om illustraties ter verheldering van een complex document of presentatie, templates die een werkwijze bevorderen, of het begeleiden en visualiseren van een missie-visie traject.. In co-creatie kom ik het best uit de verf. Samen hebben we de kennis en expertise. Ik werk ik sinds 25 jaar op het gebied van visuele communicatie en Design Thinking. 

Studio:  Het Paleis, Langestraat 148, 9712 MH Groningen,      The Netherlands.      T   +31 6 12327055       e-mail:  nicwever@icloud.com