Visual Feedback


Het onzegbare zichtbaar maken

 

Visual feedback (visuele communicatie) is het vertalen van complexe informatie en processen naar een helder beeld. Ik werk ik sinds 25 jaar op het gebied van visuele communicatie en Design Thinking. Mijn doel is om het onzegbare zichtbaar te maken: het proces, de mensen en hun ideeën, de prioriteiten te verbeelden en de doelen tastbaar te maken.

Dat leidt tot een effectieve sessie die letterlijk blijft hangen, want onderzoek heeft aangetoond dat beelden werken als een katalysator voor verandering.

  •     Communiceren met beeld helpt ons de informatie effectiever te verwerken
  •      Verbeelding is een krachtige motor voor verandering, zowel persoonlijk als in teams.
  •      Beeldspraak ontsluit het onbewuste.
  •      Een mix van woorden en afbeeldingen verspreidt de communicatie-belasting.
  •      Visuele metaforen creëren een verbinding tussen verschillende ideeën.      

Werkwijze:

Mijn manier van werken kenmerkt zich door de highlights en inzichten -vaak metaforisch- weer te geven. Ik ben desgewenst als facilitator of als visualizer aanwezig bij de sessie, loop rond, luister en stel vragen om quotes, prio’s, inzichten en de rode draad in een schetsboek op te tekenen.
Die schetsen vat ik samen in grote houtskoolschetsen van 50 x 70 cm die ik met tape naast elkaar op de muur bevestig. Zo ontstaat er een “gallery of the day” met soms wel 15 tot 25 tekeningen waar iedereen langs kan lopen en inzichten, quotes en topics terug ziet. Tijdens de terugkoppeling (met vaak een hapje en een drankje..) ontstaan vaak de interessantste gesprekken die leiden tot bewustwording en verandering, zowel persoonlijk als in teams.Zichtbaar resultaat

 

Ik breng je pitch in beeld met een vlotte schets, wat niet duidelijk is blijft leeg. Zo weet je precies waar jij je verhaal kan bijschaven. Desgewenst uitgewerkt in een one pager. Te gebruiken als marketing instrument of praatplaat. Zo weet je precies wat de hoofdlijn van je verhaal is en waar jij je verhaal kan bijschaven. Wil je een sterk verhaal?

Visuele introductie

 

Ik was aanwezig bij de Creativity Expert Exchange, in Buffalo, NY.  Daar maakte ik schetsen die ik uitwerkte in een slide voor Marci Segal, een trainer die presentaties geeft bij de United Nations. Haar reactie:  "One word Nicolette, because mostly I am speechless: F A B U L O U S !! I feel so proud to use this. Thank you from the bottom of my heart. Strong hug, Marci Segal"., okt 2017.

Visual power


Studio:  Het Paleis, Langestraat 148, 9712 MH Groningen,      The Netherlands.      T   +31 6 12327055       e-mail:  nicwever@icloud.com