Visueel denken, werken en leren


Design thinking, creatief denken, prototyping

“We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them”.  Albert Einstein

 

In vrijwel elke werkomgeving roepen mensen geregeld: ‘Dit moet toch beter kunnen?’ en ‘Dit werkt niet, we hebben iets nieuws nodig.’

Wil je meebewegen met de veranderingen voor de toekomst, zowel in je werk als privé, dan heb je innovaties en dus het vermogen om anders te denken nodig. 

Wil je met je team leren hoe je op een effectieve manier tot aansprekende oplossingen kunt komen voor allerlei vraagstukken? Boek dan de in-house workshop Creatief Denken (duur 3 uur). 

In mijn workshop laat ik je ervaren wat een creatieve mindset inhoudt, wat creatief denken kan blokkeren en krijg je handige tools en tips hoe jij jouw innovatiekracht juist kunt stimuleren.

Je gaat naar huis met een setje skills en tools die je meteen al kunt inzetten tijdens je werk. 


Beter leren en onthouden

Als je informatie visueel ordent kun je het veel beter onthouden. Uit onderzoek is gebleken dat onze hersenen beter functioneren als we voornamelijk gebruik maken van beelden, symboliek en associaties. Dit gegeven laten we nu dagelijks veelal onbenut. Het gebruik van "Thinking Maps" (Ontwikkeld door David Heyerle) helpt je te focussen op de kern van je boodschap,  hoofdzaken van bijzaken scheiden, de samenhang of tegenstellingen in kaart brengen, waardoor het begrijpen en onthouden veel makkelijker wordt. Geïnteresseerd?

Wordt ook gebruikt om onderzoeksresultaten te visualiseren. 

 


Een template geeft structuur aan je informatie

In plaats van een Word-document is het voor zogenaamde beelddenkers vaak prettiger om met een visuele werkvorm aan de slag te gaan.

Maak gratis gebruik van mijn templates om je informatie op een aantrekkelijke manier te onthouden, erover te vertellen en te delen.

Zoek je een template voor een bepaald onderwerp, neem gerust contact op voor meer informatie over de mogelijkheden.


Workshop iconen maken

 

In deze praktische workshop ga je leren om een eenvoudige set iconen te maken. Daarmee kun aan de slag om elk verhaal op een effectievere manier te communiceren. "Visual storytelling".  Ervaring is niet nodig.

 Studio:  Het Paleis, Langestraat 148, 9712 MH Groningen,      The Netherlands.      T   +31 6 12327055       e-mail:  nicwever@icloud.com