Templates

Een template geeft structuur aan je informatie

In plaats van een Word-document is het voor zogenaamde beelddenkers vaak prettiger om met een visuele werkvorm aan de slag te gaan.

Maak gratis gebruik van mijn templates om je informatie op een aantrekkelijke manier te onthouden, erover te vertellen en te delen.

Zoek je een template voor een bepaald onderwerp, neem gerust contact op voor meer informatie over de mogelijkheden.


De ballon

In plaats van een Word-document is het voor zogenaamde beelddenkers vaak prettiger om met een visuele werkvorm aan de slag te gaan.

Werkwijze:

  • Begin gewoon alles op te schrijven wat in je hoofd zit, maar gebruik de bijbehorende kleur post-it:
  • (Geel voor je missie/doel; oranje voor wat je meer wil gaan doen; roze voor wat je energie geeft; groen voor wat je energie kost; blauw voor de dingen die je niet meer wil doen..)
  • Daarna pas ga je ordenen en plaats je de juiste kleur post-it op de daarvoor bestemde plek op het poster.

Deze werkwijze zorgt ervoor dat je al brainstormend/ associërend kunt schrijven en dan blijf je in de flow..Goals / Doelen stellen

Werkwijze:

Gebruik deze werkvorm als volgt:

  • Eerst zet je een lange termijn doel aan het eind van de weg op de horizon. Dat wil je bereiken.
  • Daarna plaats je post-it's voor middellange en korte termijn, voor de maanden, weken en dagen.
  • TIP:  Werk gerust chaotisch door elkaar maar schrijf 1 stap op 1 post it.
  • TIP2: Gebruik per onderwerp een kleur 
  • TIP3: verdeel je doelen (gezin-werk-sport-hobby-vrienden-eigen tijd)

Nu ga je ze ordenen:

  • De stap die je het eerst moet zetten zet je als onderaan de weg. Dat ga je morgen al doen. Succes!


Feedback geven

Motiveren met feedback- Motivatie Macaron

 

 Werkwijze:

 

1 Observatie: Hier geef je een compliment over het gedane werk, hetgeen zichtbaar is verbeterd.

 

2 Actie: Daarna noem je een verbeterpunt, maar zo geformuleerd dat de ander gemotiveerd wordt om actie te ondernemen: Bijvoorbeeld: "Hoe kun je ervoor zorgen dat de lezer begrijpt dat je keuzes zijn gebaseerd op onderzoek?" Je geeft dus niet aan wat fout is, maar je spoort aan na te denken over hoe er een stapje verder gedaan kan worden.. en zo te groeien.

 

3 Motiveren: Al laatste sluit het Motivatie Macaron model af met een compliment over de persoonlijke groei. Door de hier te laten weten welke houding, ontwikkeling, prestatie of gedrag je waardeert, motiveer je de ander om het beste uit zichzelf te blijven halen. Deze template kun je in een visuele tool als Miro/Mural uploaden om met digitale post it's in te laten invullen.

 

 


Stappenplan toekomst

"Yesterday I was clever, so I wanted to change the world;

Today I am smart, so I am changing myself."

Rumi

 

Een nieuw jaar begint meestal met een hoop nieuwe plannen.

En nieuwe uitdagingen zorgen misschien wel voor nieuwe inzichten over je toekomst.

Daarvoor heb ik deze werk-tekening gemaakt van een stappenplan:

Wil je de regie voeren over je toekomst, begin dan vandaag al met een kleine eerste stap in de nieuwe richting van je doel..Persona

Heb je je ooit afgevraagd waarom Bavaria haar bier in kleine kratjes verkoopt? Door een doelgroepanalyse kwam Bavaria erachter dat mannen graag bier dronken, maar het de vrouwen waren die het bier in huis haalden.
Die zware kratten van 24 flesjes waren niet echt vrouwvriendelijk.
Het onderzoek naar de werkelijke gebruikersgroep heeft er destijds voor gezorgd dat het kratje is verkleind en dat heeft de verkoopcijfers flink doen stijgen.
Het is dus erg belangrijk om je product of dienst aan te passen op de behoefte van je doelgroep. Maar wie is die doelgroep nu precies? Daarvoor maak je een persona: een representatie van de doelgroep.
Om een succesvolle persona samen te stellen moet je in kaart brengen wat de context, de gebruikersdoelen, pijnpunten en gedragspatronen zijn van deze groep gebruikers.
Hier vind je wat tips:
Maak je persona ten slotte visueel.
Ga lekker zelf aan de slag of gebruik de template die ik heb gemaakt.
Je kunt 'm ook in Miro/Mural importeren en met post it's vullen.
Je moet hem met trots aan de muur van je studio of afdeling willen hangen. Geef je persona een naam, dan gaat ie ook echt leven: "..Wat zou Robin hiervan vinden.."
Zo worden jij en je team regelmatig herinnerd aan je doelgroep en de 'pains and gains' zodat je uiteindelijke oplossing ook past bij de gebruiker.


Studio:  Het Paleis, Langestraat 148, 9712 MH Groningen,      The Netherlands.      T   +31 6 12327055       e-mail:  nicwever@icloud.com