Visual Feedback

Het onzegbare zichtbaar maken

 

Visual feedback (visuele communicatie) is het vertalen van complexe informatie en processen naar een helder beeld. Of het nu gaat om illustraties ter verheldering van een complex document of presentatie, templates die een werkwijze bevorderen, of het begeleiden van een missie-visie traject.. In co-creatie kom ik het best uit de verf. Samen hebben we de kennis en expertise. Ik werk ik sinds 25 jaar op het gebied van visuele communicatie en Design Thinking. Ik werk graag met houtskool op ruw papier.. dat is milieuvriendelijker dan markers.. en makkelijker te corrigeren.

Mijn missie is om het onzegbare zichtbaar te maken: het proces, de mensen en hun ideeën, dat doe ik door de communicatielijnen te verbeelden en de doelen tastbaar te maken.

Dat leidt tot een effectieve sessie die letterlijk blijft hangen, want onderzoek heeft aangetoond dat beelden werken als een katalysator voor verandering.


Referentie

" Nicolette is van huis uit illustrator voor bekende magazines.
Ook heeft ze een goed oog voor wat ik noem ‘missie en visie-werk’: zij kan door de losse onderdelen heen een goede overzicht bouwen van de kern van een sessie. Door haar achtergrond heeft ze een duidelijk eigen stijl.
Zij kan ook goed reflecteren op wat er in een groep gebeurt tijdens een sessie; dat voegt voor facilitatoren die dat kunnen hebben waarde toe; ze zorgt voor overzicht voor de deelnemers en kan groepsdynamiek subtiel aan de orde stellen. Ze is naast visualizer ook graphic facilitator; dus kan dus naast tekenen ook met de groep aan de slag."
~ Frans Scheepens, Brain Fuel, LeeuwardenStudio:  Het Paleis, Langestraat 148, 9712 MH Groningen,      The Netherlands.      T   +31 6 12327055       e-mail:  nicwever@icloud.com